Familjevänliga aktiviteter att göra i Falkenberg med barn

En lista med roliga aktiviteter för hela familjen i Falkenberg. Kom och häng med när vi utforskar allt som Falkenberg har att erbjuda för familjer och små barn.

Utforska naturstigarna

Att utforska Falkenbergs naturstigar är ett av de bästa sätten att uppleva allt som staden har att erbjuda tillsammans med barnen. Oavsett om du promenerar längs stranden, vandrar genom en skog eller njuter av en vandring genom jordbruksmark finns det oändliga stigar för dig att utforska.

Naturum Getterön

Naturum Getterön är en utställning om naturen och djurlivet på Getterön, en ö i Falkenbergs skärgård. Här kan barnen lära sig om den lokala naturen genom interaktiva utställningar.

Vinbergsskogen

Vinbergsskogen är en vacker skog med många stigar och lekplatser. Här kan man också hitta en gammal fornborg från järnåldern och en utsiktsplats med utsikt över Falkenbergs skärgård.

Aktiviteter i Falkenberg med barn

Upptäck Falkenbergs djurparker

Långasand Zoo

Långasand Zoo är en liten djurpark med ett brett utbud av djur, inklusive får, getter, grisar, kaniner och höns. Det finns också en lekplats och en fikabutik.

Turer på cykel

Cykling är ett utmärkt sätt att ta sig runt i Falkenberg med barnen i släptåg. Staden har en livlig cykelkultur och det finns gott om cykelvägar i hela området. 

För den som är ute efter ett äventyr finns det en särskilt fin cykelväg från Falkenberg till den närliggande staden Ullared. Turen bör ta ungefär två timmar åt vardera hållet, vilket gör den perfekt för en dagsutflykt med äldre barn. På vägen passerar du genom vacker natur och massor av sevärdheter.

Besök Falkenbergs museer

Visste du att Falkenberg har flera utmärkta museer som är perfekta för barn?

Här är några av de bästa museerna i Falkenberg att utforska med familjen:

Falkenbergs Museum

Falkenbergs Museum är ett bra ställe att börja på – här kan du få en introduktion till stadens historia och lära dig om dess utveckling över tid. Dessutom är det interaktivt för de små, med audiovisuella visningar och spel som är utformade för barn.

Åsa Runebergs konstmuseum

Det här museet visar konstverk från den lokala konstnären Åsa Runeberg och andra svenska konstnärer och har intressanta utställningar som dina barn kommer att tycka om att utforska. Dessutom finns det ett kafé för att tanka när alla behöver en paus!

Åk på ett båtäventyr

Ett av de mest spännande och unika sätten att utforska Falkenberg är med ett båtäventyr! Oavsett om ni är en stor eller liten grupp kan ni enkelt hyra en båt för dagen och uppleva denna kuststad från havet.

Sjöaltaret

Sjöaltaret är en historisk plats som är en del av en gammal fiskelägen i Falkenbergs skärgård

Upplev en rolig dag i en vattenpark eller nöjespark

Om du vill ha en rolig dag med barnen är det värt att kolla in de lokala vattenparkerna. Falkenberg har några fantastiska ställen för hela familjen att njuta av, med massor av rutschkanor och pooler som är perfekta för de små.

Kallbadhuset

Kallbadhuset är ett traditionellt badhus som ligger på piren i Falkenbergs hamn. Det är öppet året runt och har också en bastu och en restaurang.

Äventyrslandet

Äventyrslandet är en rolig nöjespark för hela familjen med karuseller, lekplatser och andra attraktioner. Det finns också en restaurang och en souvenirbutik.

Upptäck Falkenbergs stränder

Visst kan du ta med dina barn till stranden nästan var som helst, men det är något speciellt med att utforska Falkenbergs strand. Med sina grunda stränder, vackra vyer och massor av aktiviteter att göra är det ett idealiskt resmål för en familjeutflykt.

Skrea strand

Ta med familjen till Falkenbergs vackra strand och njut av solen och det härliga vattnet. Det finns också många restauranger och kaféer längs med stranden.

Morups Tånge

Morups Tånge är en lång, vacker strand som ligger några kilometer norr om Falkenberg. Det är ett perfekt ställe för en picknick eller en promenad längs med stranden.