De bästa Svenska barnapparna att ladda ner 2023

Som förälder i dagens digitala värld kan det vara svårt att hålla reda på alla appar som finns tillgängliga för barn. Här är några av de bästa apparna för barn 2023:

  1. Brainytoon, barnens digital bibliotek. Denna populära app hjälper barn utveckla grundläggande läs-färdigheter på ett roligt och engagerande sätt genom berättelser. Inkluderar dessutom massa animerade böcker om massa olika ämnen. Perfekt för 2–6-åringar.
  2. Toca Boca, roliga spel. Detta är en serie med högkvalitativa appar riktade till yngre barn. Apparna uppmuntrar kreativitet och innehåller inga annonser eller köp i appen. Favoriter inkluderar Toca Kitchen, Toca Life och Toca Band. Perfekta för 3–6-åringar.
  3. SVT Barnkanalen, Denna app ger barn tillgång till hundratals avsnitt och klipp från SVT:s barnserier som Daniel Tiger, Wild Kratts och Peg + Cat. Allt innehåll är utbildande och reklamfritt. Perfekt för 2–8-åringar.
  4. Drawing Pad, är en enkel ritapp för barn med olika penslar, stämplar och klistermärken för att skapa bilder. Barnen kan rita på fri hand eller använda stenciler för att skapa former, bokstäver och föremål. Deras skapelser kan sedan sparas, skrivas ut eller delas. Appen är lämplig för barn från 4 år och uppåt.

Med dessa roliga och lärorika appar kommer dina barn att vara sysselsatta, samtidigt som de utvecklar viktiga färdigheter de behöver för skolan och livet. Och som förälder kan du känna dig trygg med att de använder sin skärmtid på ett meningsfullt sätt.

bästa barnapparna 2023

Hur hittar jag de bästa apparna för mina barn?

Det finns så många appar för barn att det kan vara svårt att hitta de bästa. Här är några tips för att hitta appar som du kan känna dig trygg med:

  • Kolla ”bäst av”-listor från pålitliga källor som Common Sense Media, Parents’ Choice och The Wirecutter. De granskar och rekommenderar högkvalitativa, åldersanpassade appar.
  • Sök i appbutiker efter kategorier som ”utbildning”, ”spel för barn” eller ditt barns åldersgrupp. Leta efter populära, högt rankade appar från välkända varumärken.
  • Be vänner, lärare och föräldrar om rekommendationer på Facebook eller personligen. Muntliga tips från personer med liknande värderingar kan vara till stor hjälp.
  • Överväg appar som uppmuntrar färdigheter som ditt barn behöver utveckla, som kreativitet, logik, siffror, läsning eller social-emotionell inlärning. De bästa apparna underhåller och utbildar.
  • Prova gratisappar först innan du köper för att försäkra dig om att ditt barn gillar dem. Många utmärkta appar är gratis eller har en gratis provperiod.
  • Ha ett öppet sinne – några av de enklaste apparna kan vara enormt engagerande och givande för barn. Bortse inte från en app bara för att den verkar enkel. Barn vet ofta bäst!