Planering tips för en lyckad 2 års kalas

När det gäller att planera ett födelsedagskalas för en tvååring är en av de viktigaste sakerna du kan göra att välja ett enkelt tema. Ett tema hjälper till att binda ihop alla festelement – från dekorationer till aktiviteter och mat.

Välj något som ditt barn kan relatera till, till exempel djur, färger, karaktärer eller böcker. 

Du kan lägga till färgkoordinerade tallrikar och redskap, servera snacks med tema som djurkex eller smörgåsar med fjärilar, och få de små att delta i aktiviteter som att färglägga bilder av sina favoritfigurer eller ha en kostymparad runt huset.

Genom att hålla ditt tema enkelt men roligt kommer du att ha lätt att sätta ihop ett fantastiskt födelsedagsfirande!

Tips för en lyckad 2 års kalas

Håll gästlistan liten

När du ordnar en födelsedagsfest för din tvååring bör du hålla gästlistan liten. Det ger en avslappnad atmosfär, så att du verkligen kan njuta av dagen och ha roligt med din lilla. 

Faktum är att en gräns på 10 eller färre barn är idealisk för den här typen av fest. På så sätt blir det inte för överväldigande för ditt barn eller för dig!

Fokusera på roliga aktiviteter

När det gäller att planera en tvåårsfest är det viktigaste att fokusera på roliga aktiviteter som underhåller tvååringarna.

Vare sig det handlar om att spela ”Följ ledaren”, bygga fort av lådor eller färglägga med kritor och markörer finns det många sätt att se till att alla har roligt.

När du väljer aktiviteter ska du se till att ha åldersanpassning i åtanke – du vill inte välja något som är för komplicerat eller svårt för små barn. Här är några idéer

  1. Tänk på att klassiska lekar som limbo, rött ljus, grönt ljus 
  2. Yngre barn älskar sensoriska lekaktiviteter som att göra lerpajer, måla med vattenfärger och leka med bubblor 
  3. Konst- och hantverksprojekt kan vara bra aktiviteter för tvååringar.

Håll schemat flexibelt

En småbarns uppmärksamhetsspann är kort, så se till att planera en födelsedagsfest som inte kommer att pågå mer än en och en halv timme eller högst två timmar. På så sätt kan du se till att alla har roligt och samtidigt undvika vredesutbrott och sammanbrott på grund av trötthet

Planera aktiviteterna i enlighet med detta

Eftersom småbarn har kortare uppmärksamhetsspann, försök att dela upp aktiviteterna i små bitar i stället för att planera en stor aktivitet som tar för mycket tid i anspråk.

Om du till exempel planerar en konstaktivitet som att måla, dela upp den i flera mindre aktiviteter under hela festen. På så sätt kan du snabbt hoppa över till nästa aktivitet innan ditt barn blir frustrerat om det blir uttråkat av en aktivitet.

Ha en reservplan

Du bör alltid ha en reservplan ifall saker och ting inte går som planerat. 

Om de små gästerna till exempel börjar bli rastlösa och behöver lite underhållning medan du återställer dekorationerna eller matuppställningen för nästa omgång aktiviteter, förbered några enkla aktiviteter som de kan göra medan de väntar. 

Det kan till exempel handla om målarböcker med kritor/markörer eller en lekhage full av leksaker; vad som helst för att hålla dem sysselsatta och underhållna tills allt är på rätt spår igen!

Glöm inte kakan! – Idéer till födelsedagstårtor för 2-åringar

Det skulle inte vara en födelsedag utan tårta – och om du vill göra din 2-årings födelsedagsfest extra speciell bör du välja en rolig och kreativ tårtdesign!

Temakakor

Det finns inga gränser när det gäller att fira en födelsedag med teman – så varför inte använda ditt barns favoritfigur från en tecknad serie, film eller bok?

Färgglada tårtor

Om du inte vill begränsa dina alternativ till specifika teman eller karaktärer, varför inte låta kreativiteten få fritt spelrum? Färgglada strössel, ätbara dekorationer och unika mönster förvandlar omedelbart vilken tråkig tårta som helst till ett magiskt mästerverk!