8 roliga sommar aktiviteter för barn i Stockholm

Sommar i Stockholm är en underbar tid för familjer. Med sina långa dagar och varma nätter, erbjuder staden många roliga och engagerande aktiviteter som kan förgylla vilken sommardag som helst för de yngre familjemedlemmarna.

Sommar aktiviteter för barn i Stockholm

Här är några tips på aktiviteter som garanterat kommer ge både stora och små härliga sommarminnen.

1. Skansen

Skansen är inte bara ett utomhusmuseum, det är en hel värld av upplevelser. Här kan barnen lära sig om svensk historia, se och lära om nordiska djur, och under sommaren, delta i olika barnaktiviteter som historiska lekar och hantverk.

Det finns också en mini zoo och en akvariumsektion som är mycket populära bland barnen.

2. Gröna Lund

För de äventyrslystna är Gröna Lund platsen att vara på. Som Stockholms stora nöjespark, erbjuder den allt från klassiska karuseller till spännande åkattraktioner som passar både små och stora barn.

Förutom åkattraktionerna finns det också spel, matställen och ofta livekonserter under sommarkvällarna.

3. Strandbesök vid Mälaren eller Östersjön

Stockholm är omgivet av vatten och sommar är den perfekta tiden för ett strandbesök. Flera stränder som Smedsuddsbadet eller Långholmens strand erbjuder säkra badmöjligheter för barn och är perfekta för en avkopplande dag med sandslottsbygge och simning.

4. Djurgården

Djurgården är inte bara hem för Gröna Lund och Skansen, utan också en fantastisk plats för lugna promenader eller cykelturer i naturskön miljö.

Det finns flera lekplatser, picknickområden och även mysiga caféer där man kan fika.

5. Utflykter i skärgården

En båttur till någon av de många öarna i Stockholms skärgård är en perfekt dagstripp. Flera av öarna erbjuder natursköna vandringsleder, badplatser och till och med guidade turer.

Det är ett fantastiskt sätt att uppleva den unika svenska naturmiljön.

6. Junibacken

Junibacken är en magisk plats där barnen kan träffa några av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer. Det är ett fantastiskt litterärt museum som bjuder in till en sagolik värld där barnen kan kliva rakt in i berättelserna.

Med teaterföreställningar och den berömda Sagotåget är ett besök här en oförglömlig upplevelse för små bokälskare.

7. Fjärilshuset Haga Ocean

Upplev tropiska världar mitt i Stockholm! Fjärilshuset i Haga Park erbjuder en exotisk miljö där barn och vuxna kan se fjärilar och även olika sorters fiskar i akvariet.

Det är inte bara lärorikt, utan också en fantastisk visuell upplevelse som tar besökarna långt bort från stadens brus.

8. Lida Friluftsgård

För den äventyrslystna familjen erbjuder Lida Friluftsgård allt från klättring och mountainbiking till lugna promenader i skog och mark. Det är den perfekta destinationen för att barnen ska kunna springa av sig och samtidigt njuta av naturen.

Stockholm är fyllt med aktiviteter som passar alla åldrar under sommarmånaderna. Oavsett om dina barn är intresserade av historia, natur, vetenskap, eller bara vill ha kul, finns det något i Stockholm för varje smak.