Sätt att lära ditt barn tacksamhet

En studie genomförd av vid ett i universitet i USA drog slutsatsen att tacksamhet har fyra delar: att märka, tänka, känna och göra. Här är några sätt att börja lära ut tacksamhet till ditt barn:

barns tacksamhet

Säg ”tack” framför ditt barn (mycket)

Barn är känsliga för vuxnas beteende, även om det inte är uppenbart. Tacka brevbäraren för din post, kassan i mataffären och busschauffören på din lokala buss.

Gör tacksamhet till en mattidstradition

Även om din tvååring ännu inte kan uttrycka sin tacksamhet som vuxna kan, kan det fortfarande vara en bra tid att skapa en matritual kring tacksamhet. Till exempel kan alla vid bordet dela med sig av en sak de är tacksamma för. Din tvåårings tacksamhet kommer sannolikt att vara något enkelt och nära dem, som en familjemedlem, ett husdjur eller måltiden framför dem.

Delta i barnvänliga projekt för att hjälpa andra

Låt ditt barn hjälpa dig att baka muffins och sedan ta med dem till dina grannar. Spela ett spel för att se vem som kan hämta mest skräp på din gata. Det finns så många sätt att ge, och ju mer ditt barn upplever tacksamhet från andra, desto mer kommer de att vilja göra för att fortsätta förtjäna det.

Skicka tack kort

Skriv tack kort för människor du uppskattar och bjud in din tvååring att följa med. Fokus ligger här på övningen, inte på produkten, så klotter på ett papper är perfekt. Avsluta med att gå till postkontoret eller brevlådan tillsammans för att skicka korten.