Engagera barnen i matlagningen

En av de största färdigheterna du kan ge dina barn är förmågan att laga mat. Barn som hjälper till i köket växer upp säkra på sin förmåga att laga sin egen mat. Här är några tips som kan hjälpa dig att få dina barn att delta i köket:

barn matlagning

Tänk i olika steg 

Även om dina barn är små är de troligen mer kapabla i köket än du tror. Även ett barn så ungt som 2 år kan hjälpa till när du lagar mat. Till exempel kan småbarn skölja frukt och grönsaker. Hjälp dina små att nå diskbänken med en halkfri pall och låt dem få dina produkter snygga och rena.

Uppmuntra kreativitet

En av de mest spännande delarna av matlagningen är att få prova på saker och upptäcka nya recept, och chansen är god att dina barn kommer att ha massor av idéer för hur man gör detta. Fråga dina barn om de har några idéer om hur de kan ändra sina favoritrecept. Vissa av dem kan verka som en sträcka för dig, men om de inte är direkt farliga, ge dem ett försök. Till exempel kan du vara ganska säker på att godis inte har någon plats i makaroner och köttbullar, men dina barn kan vara inne på något speciellt. Även om deras idéer inte fungerar, kommer dina barn fortfarande att ha lärt sig något om hur matlagning fungerar och vilka smaker som inte fungerar tillsammans.

Ingjuta goda vanor

När du låter dina barn hjälpa dig i köket lär du dem uppenbarligen värdefulla livskunskaper. Men att baka en tårta eller steka de perfekta äggen är inte de enda lärdomarna du kan ge dina barn i köket. Du kan också använda matlagning som ett tillfälle att lära dina barn om allt från att städa efter sig til kemi.

När du arbetar med dina barn i köket, städa alltid undan allt och få in ett hygien tänk. Detta kommer att hjälpa dina barn att tänka på att rensa diskar och disk som en del av matlagningen och spara dem (och dig) mycket arbete när måltiden är klar.