10 Tips på saker att göra i Jönköping med barnen

Jönköping är en härlig stad att besöka med barn. Här finns det mycket att göra och upptäcka, oavsett om du är ute efter en aktiv dag med lek och skoj eller en mer kulturell upplevelse.

Här är en lista med tips på saker att göra i Jönköping med barn:

Roliga saker att göra i Jönköping med barn
  1. Leklandet – Leklandet är en stor lekplats med massor av roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Här finns allt från studsmattor och rutschkanor till klätterväggar och bollhav.
  2. Rosenlundsbadet – Rosenlundsbadet är ett stort äventyrsbad med flera olika pooler, vattenrutschkanor och bubbelpooler. Här finns också en utomhuspool och en restaurang.
  3. Vätterstranden – Vätterstranden är en fin badplats med långgrunt vatten och sandstrand. Här kan man bada, sola och leka på lekplatsen.
  4. UPPTECH, Jönköping Science Center – Jönköping Science Center är ett interaktivt museum med massor av roliga och lärorika aktiviteter för barn. Här kan man lära sig om naturvetenskap, teknik och mycket mer.
  5. Match Museum – Match Museum är ett museum som visar historien om tändstickan och dess tillverkning i Jönköping. Här kan man se gamla maskiner och lära sig om hur tändstickor tillverkas.
  6. A6 Center – A6 Center är ett stort shoppingcenter med många butiker och restauranger. Här finns också en biograf och en lekhörna.
  7. Barnens Gård – Barnens Gård är en bondgård som är öppen för besökare. Här kan man träffa på djur och prova på olika aktiviteter som att rida ponny eller klättra i höet.
  8. Elmia Lantbruk – Elmia Lantbruk är en årlig mässa som är öppen för allmänheten. Här kan man se på djur, prova på olika aktiviteter och lära sig mer om lantbruk.
  9. Tabergstoppen – Tabergstoppen är ett naturreservat med fina vandringsleder och en utsiktstorn med vidunderlig utsikt. Här kan man också leka på lekplatsen och grilla på grillplatserna.
  10. Husqvarna Museum – Husqvarna Museum är ett museum som visar historien om Husqvarnas tillverkning av vapen, maskiner och andra produkter. Här kan man se gamla maskiner och lära sig om företagets historia.