Hitta roliga saker att göra i Helsingborg med barnen

Helsingborg är en stad som har mycket att erbjuda för både vuxna och barn. Det finns många roliga och intressanta aktiviteter att göra som passar hela familjen.

Oavsett om ni är på besök för en dag eller längre tid, så finns det något för alla. I den här listan kommer vi att tipsa om några av de roligaste aktiviteterna att göra i Helsingborg med barn.

Roliga saker att göra i Helsingborg med barnen

Tropikariet

Tropikariet är en djurpark som ligger mitt i Helsingborg. Här kan man se allt från apor och krokodiler till ormar och sköldpaddor. Det finns också en lekplats och en restaurang.

Dunkers Kulturhus

Dunkers Kulturhus är en kulturinstitution med konstutställningar, teaterföreställningar och andra evenemang. Här finns också en lekhörna och en butik.

Fredriksdal Museer och Trädgårdar

Fredriksdal är en populär destination med flera olika museer, lekplatser och trädgårdar. Här kan barnen klättra på klätterställningar, besöka djur, lära sig om naturen och mycket mer.

Sofiero Slott och Trädgård

Sofiero är ett vackert slott med omgivande trädgårdar som är perfekt för en picknick eller promenad. Sofiero är ett slott som omges av vackra trädgårdar. Här kan man gå på rundvandring, titta på blommor och växter, leka i lekparken och äta på restaurangen.

Pålsjö skog

Pålsjö skog är ett stort grönområde med vandringsleder, lekplatser och grillplatser. Här kan man också cykla och åka skridskor på vintern. Här finns också en lekplats och ett utomhusgym

Pålsjöbaden

Pålsjöbaden är en fin badstrand som ligger strax utanför Helsingborg. Här kan man bada, sola och äta glass på strandkiosken.

Vikingabyn

Vikingabyn är en rekonstruktion av en vikingatida by där man kan lära sig om vikingarnas livsstil och historia.

Knutpunkten

Knutpunkten är ett köpcentrum med över 60 butiker, restauranger och en lekhörna för barnen. Här finns också en biograf.

Kärnan

Kärnan är en medeltida borg som erbjuder fantastisk utsikt över Helsingborg. Här kan man också delta i olika evenemang och utforska borgens historia. Kärnan är en medeltida borg som är öppen för besökare. Här kan man gå på rundvandring och lära sig om Helsingborgs historia.

Öresundsakvariet

Öresundsakvariet är ett akvarium med över 2 500 fiskar och andra vattenlevande djur från Öresund. Här kan man också delta i olika aktiviteter och lära sig mer om havets ekosystem.

Helsingborgs Hamn

Helsingborgs hamn är en livlig hamn med färjor, båtar och många restauranger. Här kan man också promenera längs vattnet och njuta av utsikten.