9 Roliga aktiviteter att göra i örebro med barn och familj

Örebro är en charmig stad med mycket att erbjuda för både barn och vuxna. Här finns det många spännande aktiviteter att göra för hela familjen, oavsett om man är intresserad av kultur, natur eller bara vill ha en rolig dag med lek och skoj.

I denna lista kommer vi att tipsa om några av de bästa aktiviteterna att göra i Örebro med barn.

9 Roliga aktiviteter att göra i Örebro med barn
  1. Gustavsvik – Gustavsvik är ett stort äventyrsbad med massor av vattenrutschbanor, simbassänger och lekplats. Här finns också en stor utomhuspool och en campingplats.
  2. Wadköping – Wadköping är en gammal stadskärna med vackra byggnader från 1700-talet. Här kan man vandra runt och se på de historiska husen, besöka museet och prova på olika hantverk.
  3. Naturreservatet Kilsbergen – Kilsbergen är ett naturreservat med fina vandringsleder och möjlighet till att fiska och bada i sjöarna. Här kan man också besöka grillplatserna och leka på lekplatsen.
  4. Conventum Arena – Conventum Arena är en stor evenemangsarena som ibland arrangerar evenemang och konserter för barn. Här finns också en restaurang och en bowlinghall.
  5. Lek och buslandet – Lek och buslandet är en stor inomhuslekplats med massor av roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Här finns allt från studsmattor och rutschkanor till klätterväggar och bollhav.
  6. Örebro Slott – Örebro Slott är en historisk byggnad som är öppen för besökare. Här kan man gå på en guidad tur, besöka museet och se på de gamla rummen.
  7. Stadsparken – Stadsparken är en stor park med fina grönområden, en sjö och en lekplats. Här kan man också besöka caféet och grilla på grillplatserna.
  8. Örebro Konsthall – Örebro Konsthall är ett museum som visar konstutställningar för barn och vuxna. Här kan man se på målningar, skulpturer och andra konstverk.
  9. Upplevelsebadet Lost City – Lost City är ett stort upplevelsebad med massor av vattenrutschbanor, simbassänger och lekplats. Här finns också en spa-avdelning och en restaurang.

Andra artiklar