Roliga aktiviteter att göra i falun med barn

Staden Falun är fylld med en uppsjö av roliga aktiviteter som föräldrar och barn kan göra och skapa långvariga minnen. Här är tips på 6 ställen att besöka i Falun med barn

1. Carl Larssons hem

Carl Larssons hem i Sundborn utanför Falun är en av Sveriges mest kända konstnärshem. Här kan du och dina barn uppleva konstnärskapet från förr och njuta av den vackra miljön. Det finns också aktiviteter för barnen, som en sagostund och en barnvänlig konstvandring.

2. Lek och klättra på Leo’s Lekland

Leo’s Lekland är ett stort inomhuslekland med aktiviteter för barn i alla åldrar. Här kan barnen leka, klättra och hoppa på trampoliner och studsmattor. Det finns också en restaurang där man kan äta och fika.

3. Utforska naturen på Lugnet

Lugnet är ett naturområde med många utomhusaktiviteter för barn. Här kan man åka skidor och skridskor på vintern och spela beachvolleyboll, frisbeegolf och boule på sommaren. Det finns också en äventyrspark med höghöjdsbanor och zipline.

4. Upptäck Dalarnas Museum

Dalarnas Museum är en spännande plats för barn och vuxna. Här kan man upptäcka Dalarnas kultur och historia genom utställningar, verkstäder och evenemang. Barnen kan också leka och lära på museets barnavdelning.

5. Besök Stora Kopparbergs kyrka

Stora Kopparbergs kyrka är en vacker kyrka i Falun med en rik historia. Här kan du och dina barn utforska kyrkans vackra arkitektur och lära er mer om dess historia genom guidningar och aktiviteter.

6. Åk till Framtidsmuseet

Framtidsmuseet i Borlänge, som ligger nära Falun, är ett spännande museum som utforskar teknik, vetenskap och innovation. Här kan du och dina barn uppleva spännande experiment, workshops och utställningar.

Aktiviteter att göra i falun med barn

Utomhusaktiviteter för barn i Falun

Om du och din familj älskar friluftsliv är Faluns naturreservat ett bra ställe att börja på. Här kan du utforska dussintals stigar som slingrar sig genom skogen och längs Runnsjöns strand.

Fiske är också ett alternativ – om dina barn är tillräckligt gamla! Det finns också en lekplats i närheten, så det är definitivt värt ett besök.

Om dina barn är stora djurfantaster ska du se till att kolla in Krokoms Zoo – Sveriges största djurpark! Här finns hundratals exotiska djur från hela världen, bland annat tigrar, apor och strutsar.

I Faluns historiska centrum finns många museer och attraktioner som är lämpliga för barn. Det finns även en masa äventyrslekplatser som är perfekta för barn mellan 2 och 12 år.

Dessa lekplatser är utformade med de yngre i åtanke; de är fyllda med roliga element som gungor, gungor, rutschbanor, sandlådor och mycket mer. Lekplatserna har också pedagogiska inslag, som labyrinter och pussel som hjälper barnen att utveckla sin problemlösnings- och beslutsförmåga.

Museer och konstgallerier för små barn

När du letar efter saker att göra i Falun med barn, varför inte besöka ett av områdets fantastiska museer eller konstgallerier?

Från Faluns konstgalleri till Faluns historiska museum, dina små kommer garanterat att ha en fantastisk tid att lära sig om historien och uppskatta de kulturella bidragen från det lokala området.

Naturbaserade aktiviteter och utflykter

Falun erbjuder en mängd naturbaserade aktiviteter och utflykter för barn, både inomhus och utomhus.

Från pittoreska vandringar längs bergsstigar och djurparker till pedagogiska vetenskapsmuseer kan du underhålla hela familjen samtidigt som du utforskar den naturliga skönheten i denna del av Sverige.